Ming-Chi Kuo je známým analytikem, který se zabývá společností Apple a technologiemi obecně. Podle jeho nové předpovědi bychom se iPhonu s úplně nezakrytým displejem mohli dočkat v roce 2024. Do té doby by prý Apple mohl s radostí přesunout přední kameru i Face ID pod displej.

Prvním kandidátem by takto údajně mohl být iPhone 16. Zmíněné předpovědi uvedl ve dvojici tweetů, ve kterých se vrátil ke svým tvrzením z minulého měsíce. Podle nich není pravděpodobné, že by Apple v příštích dvou letech vydal nové iPhony se čtečkami otisků pod displejem, prý by se tak mohlo nejdříve stát roku 2023.

Poptávka po Touch ID vzrostla hlavně kvůli povinnosti nosit ochranu dýchacích cest a lidé jej častokrát upřednostňovali před Face ID. To však později částečně pominulo díky rozvolňování opatření a aktualizaci, která zlepšila fungování Face ID v případě, že jsme měli nasazenou roušku.

„Myslím si, že skutečné full-screen iPhony dorazí v roce 2024. Špičkové iPhony v roce 2024 budou mít vedle Face ID pod displejem také přední kameru. Té škodí podmínky s nízkým osvětlením a připojení spolu s algoritmem jsou pro zlepšení kvality rozhodující,“ uvedl Ming-Chi Kuo.