Série mobilních grafických karet Intel Arc A jsou momentálně dostupné jen v Jižní Koreji. Tady také můžeme najít Samsung Galaxy Book2 Pro, který disponuje kartou Arc A350M. První testy odhalují, že je karta pomalejší než Nvidia GTX 1650 a nabízí takt 2,2 GHz.

Technologický recenzent bullslab se potýkal s problémy od samého začátku. Když připravoval systém na testování a aktualizoval ovladače, byl tento proces poměrně matoucí. Ovladače mají vyhrazenou svou vlastní větev právě pro grafické karty Arc a jsou o něco starší než ovladače pro integrované karty. A k tomu všemu se zde ani nezobrazoval správný název karty, nýbrž jen „Unknown 5694“.

CO ODHALILY TESTY?

Grafická karta si prošla testem 3DMark a zabodovala oproti kartě Nvidia GeForce MX450 se spotřebou 25 W. Je však výrazně pomalejší než GTX 1650. Arc A350M má problém si vybojovat více než 200 bodů v ray tracingovém benchmarku Port Royal, ale na druhou stranu řady GTX a MX nenabízí žádnou hardwarovou akceleraci ray tracingu, takže stále vyhrává spíše Intel.

Když bullslab testoval samotné hry, všiml si jistých problémů, jako je relativně nízké využití GPU a nepříliš stabilní takt. Všechny hry byly zřejmě testovány v rozlišení 1080p při nízké kvalitě detailů. Patrné to bylo kupříkladu v PUBG, kdy se hra hodně zadrhávala, ale frekvence jádra zůstávala na 2,2 GHz. V méně náročných hrách, jako League of Legends nebo Overwatch, je využití grafiky docela nízké a průměrný počet FPS stále dobrý (70 FPS v Overwatch a 100 FPS v League of Legends).

Kromě grafických bugů ve hrách vypíchl recenzent ještě důležitější problém. Některé hry mu údajně nefungovaly vůbec, třeba Forza Horizon 5 nebo Call of Duty: Black Ops Cold War. Tým Intelu má zjevně ještě spoustu práce před sebou.