Midjourney je jednoznačně jedním z nejlepších softwarů pro generaci obrázků z textových zadání. Ve středu dostalo výrazné vylepšení, přišla totiž už pátá verze tohoto generátoru, která obrázky posunuje na další úroveň. Lidská kůže teď dostává mnohem více detailů a ruce mají pět prstů.

Jedna uživatelka Twitteru napsala: „Midjourney v5 je jako nasadit si brýle potom, co až moc dlouho ignorujete, že vidíte špatně.“ Někteří si stěžují, že aktualizace generuje vždy tak skvělé obrázky, že už není potřeba hledat perfektní zadání jako doteď. Dělá to podle nich generaci obrázků o něco méně zábavnou.

Na obrázku výše najdete tři sety obrázků vygenerovaných webem Ars Technica. Prorovnávají verze v3, v4 a v5. Zadání pro Midjorney znělo takto: „svalnatý barbar se zbraněmi vedle CRT televizoru, filmové, 8K, studiové osvětlení“. I z tohoto porovnání jsou kvalitativní skoky mezi verzemi dobře patrné.

Nová verze Midjourney nabídne „mnohem širší stylistický rozsah“ obrázků a větší senzitivitu na zadání. Kromě toho se na vámi generovaných obrázcích budou mnohem lépe vykreslovat stíny, odlesky nebo odrazy. No a především vylepší oči, které doteď o řadě generovaných obrázků prozradily, že nejsou reálné.