Konzole nové generace jsou nedostatkovým zbožím. Společnosti Microsoft a Sony z důvodu nedostatku polovodičů nedokážou vyrobit potřebné množství, aby uspokojily vysokou poptávku ze strany hráčů. Toho využívají překupníci a ve velkém skupují konzole s cílem prodat je se ziskem.

Obě společnosti s překupníky bojují, stejně tak se jim snaží v nákupech zabránit velké zahraniční obchody. Překupníci přesto dokážou systémy obejít a nakoupit konzole ve velkém množství. Microsoft nyní přichází se svým řešením, které je určeno pro majitele Xboxu One.

Přečtěte si také: Xbox Series X/S: Z technologie FPS Boost těží dalších 74 her

Microsoft se rozhodl ve Spojených státech amerických otestovat nové řešení. Malé skupině členů programu Xbox Insiders pošle pozvánku k registraci do pilotního programu na nákup konzole Xbox Series X/S. Registrovat se sice můžete na počítači s Windows 10 nebo Xboxu One, ale transakci lze provést pouze na druhém jmenovaném zařízení.

Právě to má zajistit, že se Xbox Series X nebo Xbox Series S dostane do rukou hráčů, kteří po něm touží. Lidé, kteří obdrží pozvánku, si potom mohou vybrat preferovaný model konzole.

Uvidíme, zda test bude úspěšný. Pokud ano, mohl by ho Microsoft rozšířit do Evropy.