Technologický gigant Microsoft přidal chatbota Bing do své populární klávesnice SwiftKey pro operační systém Android. Integrace se začala objevovat od středy minulého týdne a umožňuje uživatelům SwiftKey Beta rychlý přístup k chatbotovi fungujícímu pomocí jazykového modelu Prometheus vytvořeného ve spolupráci s OpenAI.

Díky této nové integraci budou moci uživatelé klávesnice SwiftKey pro Android přistupovat k chatbotovi stejným způsobem jako ve vyhledávači Bing. Pro získání přístupu k této funkci je momentálně zapotřebí stáhnout beta verzi aplikace SwiftKey z obchodu Google Play.

Uživatelé Androidu, kteří si nainstalují beta verzi aplikace SwiftKey, budou mít přístup k Bing AI prostřednictvím tlačítka umístěného nad klávesami. Stačí jednoduše klepnout na toto tlačítko a otevře se funkce vyhledávání a Bing Chat, který umožňuje přístup ke konverzacím s chatbotem.

Integrace Bingu do klávesnice SwiftKey umožňuje uživatelům rychlejší přístup k chatbotovi, což může být užitečné pro snazší získání informací nebo řešení problémů. Tento krok od Microsoftu ukazuje, že umělá inteligence se stává čím dál více běžnou součástí našeho každodenního života.

Tento trend by mohl vést i k tomu, že Google také v blízké budoucnosti začlení umělou inteligenci do svých služeb. Aktuálně se hovoří například o integraci jeho služby pojmenované Bard do klasického vyhledávače.