Na konferenci Microsoft Ignite byla odhalena řada nových produktů, včetně 2v1 zvaného Surface Pro 9, o němž vyšel samostatný článek. Pozornosti diváků ale neunikl jeden snímek, který zachycuje počítač s podezřele vypadajícím operačním systémem. Na první pohled se může zdát, že jde o Windows 11, ale když se na něj pořádně zaměříte, tak zjistíte, že tomu tak není. Odhalil Microsoft omylem design nové verze Windows?

V červenci se prohnaly internetem zprávy o tom, že Microsoft přechází na jiný systém vydávání operačního systému Windows. Údajně bychom se měli nové velké verze dočkat už v roce 2024. V současné době nemáme potvrzený název, ale samozřejmě se objevily spekulace o tom, že by se mohla jmenovat Windows 12.

Podívejte se na levý obrázek níže. Na první pohled si můžete všimnout ikonek v horní části obrazovky. V levém horním rohu se nachází informace o počasí, v tom pravém se pak nachází oznamovací oblast. Uprostřed máme jakési vyhledávací pole. Viditelnou změnou si prošel i taskbar. Nejenže přišel o oznamovací oblast, ale také nespojuje obě části obrazovky. Je ukončen těsně před okrajem.

Jednotlivé detaily nejsou z původního snímku moc viditelné, a tak se Zac Bowden, redaktor serveru Windows Central, rozhodl, že se pokusí design napodobit (obrázek vpravo).