Zdá se, že Microsoft brzy obohatí svůj prohlížeč Edge o novou sadu funkcí, kterou bude cílit primárně na hráče. Při prvním pohledu na ukázky, které sdíleli známý insider Leopeva64 a server BleepingComputer, se zdá, že se redmondský technologický gigant trochu inspiroval od Opery GX.

Jak oba zmíněné zdroje upozornily, záložka „Vzhled“ uvnitř testovací verze Canary nově skýtá položku zvanou „Edge for Gamers“ (lze přeložit jako Edge pro hráče), po jejímž zapnutí by uživatelé měli obdržet domovskou stránku zaměřenou na videohry a řadu dalších pro mnohé možná užitečných vychytávek.

Mezi ně bude patřit například přítomnost aplikací pro hráče na bočním panelu, který funguje jako místo, kam Microsoft odkládá řadu nových funkcí. Leopeva64 ve svém příspěvku demonstroval, že na něm posléze najdeme Discord a Twitch.

Se zapnutím nového režimu se také prohlížeč automaticky přepne do tmavého módu a v nastavení se spustí funkce, která reguluje vyvinutou zátěž na procesor, aby se zbytečně nesekaly spuštěné hry, když Edge běží na pozadí.

Momentálně se novinka s nejvyšší pravděpodobností nachází v rané fázi vývoje a dostupná je pouze některým uživatelům Canary buildu, jelikož nám se ji ani se stáhnutím nejnovější aktualizace získat a zdokumentovat nepovedlo. Microsoft nejspíš bude další vychytávky postupně přidávat, a tudíž jsme zvědaví, co později přinese.