Společnosti Microsoft a OpenAI oznámily pokračování svého partnerství v nové smlouvě, která přinese mnohamiliardové investice do výzkumné laboratoře té druhé zmíněné. Zpráva tak navazuje na nedávná zjištění ohledně plánů technologického giganta.

Investice od společnosti Microsoft v hodnotě mnoha miliard amerických dolarů umožní pokračovat organizaci OpenAI v nezávislém výzkumu a vývoji umělé inteligence, která bude dle jejich blogového příspěvku stále bezpečnější, užitečnější a výkonnější.

Společnost OpenAI ve svém oficiálním blogovém příspěvku dále uvádí, že Microsoft navazuje na investice v letech 2019 a 2021. Stále navíc zůstává firmou s omezeným ziskem.

Generální ředitel Microsoftu, Satya Nadella, tvrdí, že spolupráce byla založena na „sdílené touze“ odpovědně se posouvat ve výzkumu AI a učinit umělou inteligenci jako novou technologickou platformu dostupnou pro všechny.

OpenAI si získala velkou pozornost kvůli nedávno spuštěnému chatbotu ChatGPT fungujícímu právě pomocí umělé inteligenci. Dříve se její jméno také proslavilo díky generátoru obrázků DALL-E.