Společnost Epic Games přináší vývojářům vývojovou verzi nástroje MetaHuman Creator, který umožňuje vytvářet realisticky vypadající postavy. Mnozí nástroj označují za revoluci ve vzhledu herních postav. Přispět má k vytvoření postav s neuvěřitelně realistickými rysy a výrazy.

Podle Epicu jsou tvůrci díky MetaHuman Creatoru schopni vytvořit fotorealistickou digitální verzi člověka za méně než hodinu. Při využití standardní metody to má trvat několik měsíců. Přes nástroj je možné přizpůsobit animace obličeje, tón pleti a mnoho dalších detailů, včetně stavby postavy, účesu, oblečení, a dokonce i zubů.

Přečtěte si také: Zařízení do auta od Spotify, NSFW kanály Discordu nepřístupné na iOS a sluchátka se solárními panely

Počet dostupných položek se bude postupně rozrůstat – v současné době jich generátor obsahuje více než 50. Dalším pozitivem je, že nástroj pracuje v cloudu přes webový prohlížeč a autoři mohou do svých her implementovat hotové modely postav. Zejména potom při využívání technologie Unreal Engine 4 a v budoucnu Unreal Enginu 5. Pátá verze známého a oblíbeného herního enginu má dorazit v letošním roce.

MetaHuman Creator si může vyzkoušet každý zájemce. Stačí se zaregistrovat na oficiálních stránkách a požádat o pozvánku do testu.

„Doposud bylo jedním z nejnáročnějších úkolů při tvorbě 3D obsahu vytváření skutečně přesvědčivých postav lidí. I ti nejzkušenější umělci potřebují velké množství času, úsilí a vybavení, pouze pro tvorbu jedné postavy,“ zmínil Vladimir Mastilovic, viceprezident oddělení technologie digitálních postav Epic Games. „Po desetiletích výzkumu a vývoje, a i díky začlenění společností jako 3Lateral, Cubic Motion a Quixel do rodiny Epic Games, se tato bariéra prostřednictvím Unreal Engine odstraňuje a my jsme nadšeni, že můžeme představit MetaHuman Creator.“

Přečtěte si také: PS5 je nejrychleji prodávanou konzolí v historii USA