Uživatelé chytrých telefonů Google Pixel se zničehonic začali potýkat s problémy souvisejícími s baterií, které kromě zkrácené výdrže způsobují i přehřívání jejich zařízení. O skutečnosti informoval jeden z postižených prostřednictvím hlášení zaslaného serveru Engadget, nicméně napříč internetem lze stížností na ten samý problém najít několik.

Podle uživatelů je hlavním viníkem tohoto problému aplikace Google, která běží na jejich telefonech.

„Můj Pixel 6 Pro a manželčin Pixel 6 se od včerejška přehřívají a vybíjí se jim baterie při naprosté neaktivitě. Jako by se nejen zahřívaly, ale byly přímo HORKÉ. Ztrácí 20 % baterie za méně než hodinu bez používání,“ hlásí jeden z postižených přes sociální síť Reddit.

„Stejná situace. Google aplikace způsobuje masivní využití baterie a v menší míře také Android System Intelligence. Právě jsem provedl obnovení na tovární nastavení, znovu nainstaloval většinu věcí a stále se to děje. Kromě toho, že baterie nevydrží dlouho, se telefon velmi zahřívá, takže vím, že to poškozuje baterii a potenciálně i CPU,“ uvádí další postižený majitel Pixel na Redditu.

„Stejný problém. Poprvé jsem si všiml, že se můj Pixel 6 přehřívá v sobotu ráno, a pak, že baterie je naprosto vybitá a nabíjení trvá mnohem déle než obvykle. To samé se stalo včera a dnes znovu,“ reaguje uživatel fóra společnosti Google na původní příspěvek, v němž autor tvrdí, že mu baterie náhle nevydrží šest hodin jako předtím, nýbrž pouhé tři.

Někteří uživatelé se pokusili kontaktovat technickou podporu společnosti Google kvůli této záležitosti ale je patrné, že pracovníci podpory jim nezbytnou pomoc neposkytli. Z těchto vyjádření je navíc evidentní, že se nejedná o omezený problém ovlivňující pouze malou skupinu majitelů Pixel telefonů. Je proto důležité doufat, že chybu vývojáři co nejdříve objeví a opraví.