Čipy od Applu řady M představují slušný balanc mezi výkonem potřebným pro práci s náročnějšími aplikacemi a energetickou efektivitou, v důsledku čehož se zařízení jeho ekosystému stávají ještě oblíbenějšími. Následující generace čipů, tedy ty, jež ponesou označení M3, bude mít oproti konkurenci i tu výhodu, že budou vyráběny 3nm procesem. Právě kvůli tomu si na ně ale budeme zřejmě muset počkat o něco déle.

Některé Macy a iPady poháněné těmito čipy měly být na trh vypuštěny už v tomto roce, nicméně jejich termín vydání musel být údajně posunut. S informacemi přichází leaker Tech_Reve, podle něhož se těchto zařízení dočkáme až v roce 2024. V cestě totiž stojí slabé dodávky.

Nedávno jsme vás informovali o tom, že firma TSMC, která Applu zajišťuje čipy vyráběné 3nm procesem, nestíhá naplnit poptávku, a právě toto je podle leakera příčinou onoho odložení produktů na následující rok. Prioritou s nejvyšší pravděpodobností budou čipy A17 pro dražší dvojici z letošní řady iPhonů. Jejich výroba by navíc měla být o něco snazší.

Co se týče zařízení s procesorem M3, cupertinský technologický gigant má aktuálně v přípravě iPad Pro, jenž bude vybaven 14,1palcovou obrazovkou a čipem M3 Pro, v důsledku čehož nejspíš půjde o zařízení, jež budeme moci srovnávat s notebooky. Více jsme o něm psali v samostatném článku.