V listopadu roku 2020 přišel na svět výkonný a zároveň velmi úsporný čip M1 pro řadu zařízení od společnosti Apple. Letos by mohl přijít M2 ještě s lepším výkonem.

Mark Gurman z magazínu Bloomberg napsal na svůj newsletter, že M2 bude lehce rychlejší než M1 s tím, že procesor bude nabízet stejných osm jader. Grafika se změn dočká. Údajně by měla skočit na devět či deset jader z původních sedmi a osmi jader. Oznámení M2 Pro a Max a dokonce M3 máme očekávat v roce 2023.

Mark Gurman předpokládá, že M2 čipy by měly letos dorazit do:

  • MacBook Air
  • 13” MacBook Pro
  • Mac Mini
  • 24” iMac

Gurman si je jistý, že některé z Maců uvidíme už 8. 3. na každoroční konferenci od Apple. A další Macy uvidíme v květnu nebo červnu. Už dříve jsme psali, že Apple plánuje v březnu oznámit a vydat nový iPhone SE s 5G a iPad Air. S tím přijde iOS 15.4 přinášející možnost ověřit svůj obličej s rouškou při odemykání iPhonu.

Byl to opravdu velký zásah do světa technologií, když jsme poprvé mohli okusit sílu M1. Zcela určitě to byl velký zásah i pro Intel, který dlouhé roky dodával Macům své procesory. Apple si byl tak jistý schopností nového čipu, že jej uvedl i do tabletů. Před třemi měsíci vyšly o krapet větší vylepšené verze M1 Pro a Max. V grafickém výkonu je M1 Max až třináctkrát rychlejší oproti minulé iteraci.