Huawei se během své velké akce, kde představil očekávanou vlajkovou sérii P60, nezaměřil jen a pouze na náročnější uživatele s ochotou připlatit si za co nejlepší výbavu. Ba naopak. Odhalil i levný telefon označený jako Huawei Enjoy 60, který specifikacemi spadá mezi lepší kousky nižší třídy nebo horší kousky té střední.

Jedním faktorem ale vybočuje z řady a konkurovat by díky němu mohl i vlajkovým lodím. Proti některým by dokonce vyhrál s naprostým přehledem. Hovořím o kapacitě baterie, která dosahuje pomalu neuvěřitelných 6 000 mAh. Nabíjení však potrvá možná déle, než byste chtěli. Podporován je totiž maximálně 22,5W výkon.

Huawei Enjoy 60 se od jiných smartphonů odlišuje i svým stylovým designem, za který můžou převážně zadní fotoaparáty. Kamerový modul je totiž černý a kruhový tvar obou kamer je zvýrazněn zlatým kolečkem, takže se rozhodně nestane, že by je nedejbože někdo přehlédl. Když už se mimochodem hovoří o foťácích, telefon disponuje 48Mpx hlavním senzorem a doprovází jej 2Mpx hloubkový snímač.

Pod kapotou se kromě obří baterie nachází i čipset Kirin 710A v kombinaci s 8GB operační pamětí a 128GB/256GB úložištěm. Přední strana je pak osazená 6,75palocvým LCD displejem s rozlišením 1600x720 a 60Hz frekvencí. Zdá se, že právě obrazovka je jednou z oblastí, kde se šetřilo.

V Číně byl smartphone uveden s cenou 1 299 jüanů (4 150 Kč v přepočtu) za variantu s menším úložištěm, pakliže byste ale chtěli 256 GB místa, museli byste zaplatit 1 499 jüanů (4 800 Kč v přepočtu).