Na celosvětový trh nedávno dorazily další herní telefony od Xiaomi pod brandem Black Shark, šlo konkrétně o Black Shark 5 a Black Shark 5 Pro. Nyní ale unikly specifikace dalšího telefonu z této řady, jenž bude nejspíš dostupný za několik měsíců.

Black Shark 5S, jak by se měl nový přírůstek do žraločí rodinky jmenovat, bude zřejmě disponovat čipem Snapdragon 8+ Gen 1. To je přitom značné vylepšení, jelikož Black Shark 5 disponuje čipem Snapdragon 870, jeho Pro verze má v sobě standardní Snapdragon 8 Gen 1. Podle leakera bude využita i nová SSD technologie úložiště.

Displej nadcházejícího Black Shark 5S bude údajně 6,67palcový a obnovovací frekvence zůstane na 144 Hz. Drobného vylepšení se dočkala i baterie, její kapacita bude posunuta na 4790 mAh. Podporováno bude 120W nabíjení.

Telefon bude vybaven třemi kamerami, ta hlavní bude zřejmě 64megapixelová. Chybět nebudou dva reproduktory nebo senzor na snímání otisků prstů. Operačním systémem bude pravděpodobně Android 12 s nástavbou Joy UI 13. Black Shark 5S bude možná dostupný i v Pro verzi, jež zřejmě nabídne 108megapixelovou kameru, více informací o ní ale nemáme.