Už před nějakou dobou unikly snímky zachycující letošní smartphone Motorola Moto G Stylus, který se primárně nezaměřuje na dodání toho nejlepšího výkonu a stejně tak neposkytuje ani špičkovou výbavu pro fotografy, ale jeho hlavním lákadlem je zabudované dotykové pero. Jedná se o prvek, jenž není zrovna standardní, a když už jím nějaké zařízení disponuje, většinou se jedná o pořádně drahý kousek. Tady se nicméně bavíme o docela cenově dostupném smartphonu.

Motorola Moto G Stylus (2023) má od svého předchůdce zcela odlišný design, který tentokrát spíše kopíruje provedení dříve uvedených letošních smartphonů. Zadní strana v levém horním rohu skýtá obdélníkový ostrůvek s dvěma fotoaparáty, přičemž ten hlavní využívá 50Mpx rozlišení a doprovází jej 2Mpx makro snímač. Vepředu se pak setkáme se 6,5palcovým displejem o rozlišení HD+ a 90Hz obnovovací frekvenci.

Pod kapotou kromě 5 000mAh baterie s podporou 15W dobíjení najdeme čipset MediaTek Helio G85, který pracuje s maximální frekvencí 2 GHz. Čekejte od něj spíše průměrný výkon a na práci s náročnějším softwarem nebo nedejbože hraní moderních her se rozhodně nehodí. Tento procesor doplňuje 4GB operační paměť a 64GB úložiště.

Celkově se dá říct, že se Motorola Moto G Stylus (2023) velice podobá dalším letošním telefonům vydaných v rámci řady G, ale na rozdíl od nich je zkrátka vybavena oním stylusem, který bude ve většině případů právě tím důvodem, proč si tento smartphone někdo koupí.

Motorola Moto G Stylus (2023) se ve Spojených státech již prodává s cenou 200 dolarů (v přepočtu 4 200 Kč v přepočtu bez DPH). Do Česka se pravděpodobně nepodívá.