Společnost Intel oficiálně zveřejnila datum letošního ročníku akce Innovation, který se zaměřuje na všechny možné oblasti výpočetní technologie. Obvykle bývá cílen spíše na firmy nebo profesionály než běžné uživatele – zejména z důvodu, že se nejedná přímo o akci, jež slouží k oznámení nových mainstreamových produktů – ale to neznamená, že se hráči nebo méně nároční uživatelé desktopů žádné zajímavé novinky nedočkají.

Přestože podstatnou část akce většinou tvoří obsah zaměřený na vývojáře nebo prezentace řešení v oblastech jako cloud nebo IoT, loni během ní Pat Gelsinger, generální ředitel Intelu, představil očekávanou desktopovou řadu procesorů Raptor Lake (13. generace) označenou písmenem K.

Letos sice Intel nemá mít připravenou zbrusu novou generaci procesorů, ale údajně pracuje na takzvaném refreshi té současné, která bude pravděpodobně nabízet kousky s vyššími frekvencemi, z nichž bude možné vytěžit ještě vyšší výkon. Právě akce Innovation, jež proběhne 19. a 20. září, se zdá být ideální příležitostí pro jejich oznámení/vydání.

Server Videocardz také spekuluje o tom, že bychom se teoreticky mohli dočkat odhalení harmonogramů, jež by prozradily nějaké detaily o nadcházejících grafických kartách. Pokud by Intel neodhalil nic o generaci Battlemage, mohl by své fanoušky alespoň nakrmit podrobnostmi o rodině Alchemist+.

Bohužel, Intel zatím nenastínil, co konkrétně bude letos náplní konference Innovation, a tak si na podrobnější scénář budeme muset ještě počkat. Do komentářů nám mezitím můžete napsat, co byste rádi viděli vy. Já osobně jsem zvědavý na grafiky Battlemage.