Britská společnost Nothing nedávno potvrdila, že vydá svůj druhý telefon již v létě, nicméně přesné datum vydání nebo alespoň měsíc neprozradila. Zato ale slíbila, že půjde o prémiové zařízení. Jeho schopnost konkurovat vlajkovým lodím nejen po designové stránce nyní dokládají údajné specifikace, s nimiž přichází leaker Tech_Wallah.

Již delší dobu je známo, že Nothing Phone (2) dostane čipset Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, který sice není v současné době nejlepší, ale do pětky nejvýkonnějších čipsetů používaných v zařízeních s operačním systémem Android by jej rozhodně šlo zařadit. Po stránce výkonu má tento procesor doprovodit až 12GB operační paměť typu LPDDR5 a nanejvýš 256GB úložiště pracující s technologií UFS 3.1 Podle leakera však budou k dispozici také varianty 8/256GB a 8/128GB.

Pod kapotou dále najdeme 5 000mAh baterii s podporou „rychlého dobíjení“. Jakým maximálním výkonem ale budeme moct nabíjet bohužel specifikováno nebylo. Chybět ani tentokrát nebude možnost dobíjet bezdrátově.

Přední stranu telefonu má pokrývat 6,55palcový AMOLED displej s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí, v němž bude zabudována i čtečka otisků prstu. Na zádech, která budou s nejvyšší pravděpodobností opět netradičně vyzdobena, se pak máme setkat s 50Mpx fotoaparátem, jemuž nebude chybět optická stabilizace obrazu, a dalšími dvěma snímači, pravděpodobně ultra širokoúhlým a teleobjektivem.

Mezi další klíčové vlastnosti smartphonu má patřit možnost satelitního připojení, LED světlo umístěné na zadní straně, stereo reproduktory a dvojice mikrofonů nebo podpora technologií NFC a 5G.

Na potvrzení všech těchto detailů si zatím budeme muset počkat, nicméně je velmi pravděpodobné, že bude sama společnost během následujících týdnů postupně odhalovat další detaily. Je však otázka, zda bude podobně jako další výrobci lákat i na specifikace. Nebylo by totiž překvapivé, kdyby Nothing zůstal pouze u teaserů souvisejících s designovou stránkou telefonu.