Xbox Series X a Series S se stanou prvními konzolemi s podporou technologií Dolby Atmos a Dolby Vision, které vylepší zážitek z hraní díky pohlcujícímu zvuku a grafice v plném spektru.

Podle Microsoftu přináší Dolby Vision do her jasnější světla, ostřejší kontrast a živější barvy. Jakékoli prostředí, od epických světů po pusté válečné zóny, má mít více barev. Jen je nutné, aby připojený televizor/monitor podporoval Dolby Vision.

Jako další plus se uvádí, že Dolby Vision usnadňuje vidění protivníků číhajících ve stínech a odhalování skrytých stop díky vyššímu kontrastu a lepší zřetelnosti ve světlých i tmavých scénách. Uživatelé se mají vždy spolehnout na nejlepší možný obraz, technologie se automaticky přizpůsobí jakémukoli displeji, který podporuje Dolby Vision. Nebude tak nutné nic nastavovat.

Přečtěte si také: Microsoft testuje řešení, aby ztížil překupníkům nákup Xboxu Series X/S

Microsoft dnes začíná Dolby Vision testovat u členů registrovaných do programu Xbox Insider Alpha. V současné době nevíme, kdy bude podpora dostupná pro všechny majitele Xboxu Series X/S.

Příchod technologie avizovala už v září minulého roku společnost Dolby. Ta uvedla, že Xbox Series X/S se stanou prvními konzolemi, které budou v průběhu roku 2021 podporovat Dolby Vision. Nyní obě konzole podporují HDR, ale jedná se o HDR10, které je starší.

Není to poprvé, co členové Xbox Insider Aplha programu získali přístup k testování této funkce. Na začátku letošního roku došlo k prvnímu testu, ale obnovovací frekvence her byla omezena na 60 Hz. Výrobci televizorů ale mají spolupracovat se společností Dolby na tom, aby standard fungoval i při 120 Hz.

Přečtěte si také: Xbox Series X/S s plnou podporou AMD FidelityFX