V současné digitální éře, kdy je kontaktování a udržování spojení s rodinou, přáteli a kolegy klíčové, nabývá ještě většího významu připomínat si narozeniny někoho blízkého. Právě v tomto ohledu vám může významně pomoci nová aktualizace aplikace Kontakty Google.

Nedávná aktualizace této aplikace se zaměřuje na zlepšení zážitku uživatelů prostřednictvím nové funkce upozornění na narozeniny. Když si uložíte informace o narozeninách svých kontaktů do aplikace, budete automaticky upozorněni na blížící se významné dny.

Podle serveru 9to5Google dorazila nová funkce upozornění na narozeniny ve verzi 4.7.26.x. Pokud jsou na vašem zařízení spuštěna tato upozornění, otevření záložky Pro Vás v Google Kontaktech vám zobrazí kartu „Přidat narozeniny“. Kliknutím na tuto kartu budete mít možnost uložit narozeniny svých kontaktů a zobrazit je ve svém kalendáři. Tímto způsobem si zajistíte, že nezmeškáte důležité výročí svých blízkých.

Jak ale poznamenává portál Android Police, nová funkce narozeninových notifikací ještě není dostupná pro všechny uživatele.