Není to tak dávno, co se začalo více hovořit o tom, že společnost Disney připravuje pro své atrakce a zábavní parky skutečný světelný meč ze Star Wars. Tedy takový světelný meč, s nímž asi nikomu neuseknete ruku, ale s nímž aspoň nemusíte s sebou nosit zářivku. Dosavadní řešení hračkových a vůbec jakýchkoliv běžně dostupných světelných mečů totiž vždy sázela buď na vysouvací čepel, která pořádně nesvítí, nebo na svítící čepel, která je napevno přidělaná k jílci.

Nový patent, jenž jsme dopodrobna rozebrali v nedávném článku, tak konečně umožňuje obojí, tedy nabídnout realisticky vypadající a zároveň bezpečný meč se svítící čepelí, kterou lze zároveň aktivovat či deaktivovat stejně jako ve Star Wars.

Přečtěte si také: Star Wars od tvůrců The Division se má stát novým hitem Ubisoftu

V rámci včerejšího oficiálního dne Star Wars jsme dostali první formální ukázku tohoto meče z dílny Walt Disney Imagineering Research and Development, a to díky krátkému videu, v němž světelný meč třímá žena oblečená jako Rey z filmu Star Wars: Poslední z Jediů. Společnost Disney tím zároveň láká na atrakci Star Wars: Galactic Starcruiser, kterou bude možné absolvovat v roce 2022.

Právě zde má být tento funkční světelný meč k vidění, zatím to tedy nevypadá, že by byl ihned k dispozici v obchodech. Spíše bude nějakou dobu vyhrazený jen pro herce a aktéry v rámci Star Wars atrakcí od Disneyho a snad i pro návštěvníky. Blog zábavních parků Disneyho sice zmiňuje pouze možnost vidět aktivaci meče na vlastní oči, oficiální web Walt Disney World Resortu však láká na na možnost chopit se světelného meče a otestovat vaše schopnosti. Jeden ze zveřejněných konceptů spojených s Galactic Starcruiser dokonce ukazuje ženu třímající světelný meč a odrážející střely z cvičné stěny, to ale může být jen pouhá vize tvůrců či umělecká interpretace. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by reálný světelný meč dokázal odrážet jakékoliv projektily.

Pokud se ptáte, co je vlastně Star Wars: Galactic Starcruiser, jedná se o dobrodružství na dvě noci, které bude od roku 2022 k dispozici v zábavním parku Walt Disney World Resort na Floridě. Cílem tohoto zážitku je nabídnout návštěvníkům autentickou dovolenou jako na vesmírné lodi ze Star Wars. Prostředí, jídlo a pití, nástup na loď prostřednictvím startovacího modulu, postavy a rasy známé ze Star Wars ságy, všechno má zkrátka vytvořit dojem, že se nacházíte na skutečné lodi plující vesmírem v předaleké galaxii. Galactic Starcruiser má dokonce své dějové pozadí, zasazené do období mezi filmy Poslední z Jediů a Vzestup Skywalkera.