Vypadá to, že se Twitter s Elonem Muskem nakonec dohodne. Velký obchod, v němž je v přepočtu více než 1 bilión korun, možná skutečně proběhne. Potvrdil to Twitter na své sociální síti.

Na oficiálním profilu pro vztahy Twitteru s investory se objevil tweet, ve kterém stálo, že společnost obdržela dopis z Muskovy strany. Záměrem je údajně uzavřít transakci za cenu 54,20 amerických dolarů za akcii.

Musk si to patrně rozmyslel a chce si Twitter zase osvojit. Přitom chtěl původně vycouvat z obchodu kvůli neshodám s daty, které mu Twitter odevzdal o skutečném zastoupení botů na sociální síti. K tomu veřejně také vyjadřoval znepokojení, a to ohledně problémů, které odhalil bývalý šéf bezpečnosti Twitteru. Týkají se ohledně rozsáhlém bezpečnostním selhání.

Není však stále jisté, zda transakce proběhne. Může se toho ještě hodně změnit během dalších vyjednávání. Obě strany rovněž čeká vyjádření soudu státu Delaware v USA. Musejí ještě potvrdit zrušení všech soudních řízení. Ta měla původně proběhnout během října.

Jestliže Musk převezme Twitter, může se toho hodně změnit. Uvažoval o přívětivějším moderování obsahu a odhalení kódu algoritmů veřejnosti. Na prezentaci pro investory v květnu rovněž mluvil o nové předplatitelské službě a zvýšení příjmu společnosti.