Na Techfeedu už jsme si představili celou řadu obrazovek s nevšedními parametry. Zaoblené monitory pro hráče, obří panel s 8K rozlišením pro movitou klientelu nebo třeba otočný displej pro videa z TikToku. 

A dneska si představíme další! Monitor Elsonic EK-MD088 je opravdový unikát. Má totiž TFT displej s 8,8palcovou úhlopříčkou, rozlišením 420 x 1920 pixelů a poměrem stran 7:32. Prostě obrazovka v podobě dlouhé „nudle“. K čemu je něco takového dobré? Oficiální popis zmiňuje hraní her, sociální sítě, messengery a surfování na webu. Další inspiraci pak poskytují oficiální fotky, kde je monitor využíván k zobrazení kódu nebo času a notifikací při otočení na šířku.

O tom, že by se dal nějak prakticky uplatnit při programování, pochybujeme a představit si nedokážeme ani hraní her. Zato na Twitter, Instagram a messengery je ideální. Prostě monitor jak stvořený pro doomscrolling!

Monitor byl sestrojen s ohledem na snadnou přenositelnost. Stojánek se dá snadno složit a celé zařízení váží jen 198 gramů. K napájení slouží USB-C port, ale pro připojení k počítači musíte využít mini HDMI, což je dost nepraktické. Zmínku si zaslouží také stavová LED kontrolka a tlačítka pro regulaci jasu.

Monitor Elsonic EK-MD088 by se měl začít prodávat únoru roku 2022 a to za cca 3 tisíce korun. Pokud jste po něm zatoužili, tak si ho budete muset objednat z Japonska.