Vývojářská konference Apple WWDC 2023, která proběhne začátkem června, se už pomalu blíží. Cupertinský technologický gigant by na ní měl zazářit hlavně odhalením očekávaného AR/VR headsetu, jenž údajně ponese označení Reality Pro, avšak dočkáme se i řady softwarových novinek. Představena bude například nová verze systému iOS, o které se nyní dozvídáme další detaily.

Nedávno jsme vás informovali, že iOS 17 údajně přinese vylepšení v oblasti widgetů nebo Dynamic Islandu, nicméně nový drb spatřený na čínské sociální síti Weibo pojednává o dalších novinkách pro zamykací obrazovku. Ta si prošla výraznou proměnou s loňským iOS 16, který uživatelům dovolil dosud poměrně nudnou, ale často používanou část telefonu přizpůsobit vlastním potřebám.

Autor příspěvku na platformě Weibo aktuálně hovoří o možnosti změnit font na zamykací obrazovce, speciálním tlačítku pro sdílení návrhů zamykací obrazovky s dalšími majiteli iPhonů nebo zcela nové vychytávce, díky níž budeme moct na zamykací obrazovce sledovat text skladeb přehrávaných v Apple Music.

V příspěvku je také zmíněno, že Apple Music dostane zjednodušené uživatelské rozhraní. Designovou změnou si má ale projít také Ovládací centrum. Podle autora nám bude rovněž nově umožněno přejmenovávat složky v Knihovně aplikací a dočkáme se i nového způsobu pro manipulaci s posuvníkem jasu svítilny.