Přestože už snad v každém dražším počítači najdeme alespoň 1TB úložiště jakéhokoliv typu, mít ovladače o trochu menší velikosti není nikdy na škodu. To si uvědomil i Intel, jehož pracovníci se zaměřili na software pro grafické karty Arc a razantně snížili jeho velikost.

Změnu ale ocení převážně uživatelé s pomalejším internetem. Zatímco dřívější balíčky měly velikost kolem 1,3 GB, díky speciálním algoritmům pro kompresi dat mají nové ovladače pouze 604 MB – jsou tedy více než dvakrát menší. „Dobré věci přicházejí v malých baleních,“ dodává Intel.

Ve stejném blogovém příspěvku modrý tým ohlásil také optimalizaci pro remake survival hororu Resident Evil 4, který je od včerejška dostupný na Steamu. Hra prošla i rukama naší redakce a na recenzi se můžete podívat zde.

Ovladače grafických karet Intel Arc byly příčinou ne zrovna povedeného startu této série. Grafické čipy jako takové jsou schopny podávat slušné výkony, nicméně špatný software jejich potenciál zkrátka a jednoduše brzdil. Proto byla začátkem února vydána masivní aktualizace, která nejvýrazněji zlepšuje výkon ve hrách používajících knihovnu DirectX 9. Více detailů jsme rozebírali v samostatném článku.