1,6 bilionu korun (či 67,2 miliardy eur) je výsledek podnikání Intelu za rok 2021. Přesto, že je společnost postižena velkou konkurencí a nedostatkem čipů, se jedná o dosud nejlepší výsledek. Poslední čtvrtka minulého roku se také stala nejsilnějším kvartálem společnosti vůbec.

Když se koukneme na profity, čísla už tak hezká nejsou. 430 miliard korun (nebo 18 miliard eur) je 5% propadem oproti roku 2020.

Rostoucí čísla obratu také může podkopávat fakt, že samotná větev společnosti zaměřující se na spotřebitelské procesory meziročně 7% klesla. Za pokles může především AMD a Apple, první ze společností totiž často nabízí efektivnější řešení a Apple své čipy perfektně propojuje se softwarem.

Peněz ze samotných notebooků bylo tak meziročně dokonce o 16 % méně, a to přes to, že průměrná cena komponentu o 14 % vzrostla. Stejné problémy ale desktopová řešení nezužují a jiná odvětví společnosti jednoduše díru v obratu zaplnila.

Růst samozřejmě s rostoucí konkurencí neznamená vše, Intel se ale snaží i o modernizaci produkčních způsobů a intervenci do dalších trhů; konkrétně toho s grafickými kartami, kam by se měl po hlavě pustit právě letos.