Benchmarky karty Intel Alchemist se objevily na internetu a zaručeně nejsou zklamáním. První dedikovaná karta společnosti, která míří přímo na hráče, bude využívat 4096 jader a v testu se vyrovná RTX 3070 Ti.

Když půjdeme dál do technických záležitostí, operovat bude za 2,1GHz frekvence. Toto číslo může reprezentovat jak základní, tak boostované operace, záleží, které karta prováděla, když benchmarkový test absolvovala.

Údaje také ukazují 12,8 GB videopaměti, to ale spíše znamená, že karta bude mít 16GB mezipaměť a údaj je zavádějící kvůli její částečné alokaci. Koneckonců, Alchemist mělo i podle dřívějších údajů 16 GB DDR6 paměti využívat.

Čísla jsou ještě zajímavější, když se koukáme na výkon v běžných operacích. Zde totiž Intel nad zmíněnou kartou Nvidie dokonce vede, a to o znatelných 7,7 procentního bodu.

První model karty Alchemist by se mohl snažit s až 2,5GHz frekvencí a 125W spotřebou konkurovat RTX 3070, oproti které by měl být výkonnější. Nvidia se ale na takovou možnost nejspíš připravuje, dočkat bychom se mohli vylepšené verze RTX 3070 Ti právě s 16 GB videopaměti.