Instagram testuje novou funkci. Její jméno je šablona a uživatelům pomůže s tvorbou krátkých Reels videí. 60sekundový formát na popularitě stále nabírá, a tak není divu, že se Instagram chce na vlně udržet. Něco podobného už má i TikTok, který vám umožní klipy vložit do předvytvořené sekvence – šablony.

Novinka Instagramu bude fungovat na podobném principu. Pokud se vám rozvržení klipů v nějakém videu líbí, bude u něj možnost zvolit „použít jako šablonu“. Platforma vytvoří časovou linku a vložené klipy rozmístí podle střihů v původním videu.

„Stále pracujeme na nových způsobech, jak zjednodušit vytváření kotoučů,“ řekl mluvčí Mety v referenci k nově testované funkci. Dodal: „Opravdu testujeme možnost vytvořit Reel s pomocí existující šablony z jiného Reelu.“

Instagram k Reels potřebuje přitáhnout tvůrce, kteří zde budou obsah tvořit, nejen kopírovat obsah z konkurenčních platforem. Kromě zlepšování možností tvorby Reels síť třeba algoritmicky vyřazuje videa s logem TikToku či nejnověji; omezuje dosah znovu nahrávaného obsahu.