Instagram postupně přidává nové a nové funkce, aby si udržel konkurenceschopnost a zaujal své uživatele. Zatímco nedávno obohatil dosud relativně nudnou komentářovou sekci pod příspěvky o možnost odpovídat pomocí GIFů, brzy do ní nejspíš přibude možnost vkládat ankety. Novinku spatřil známý leaker Alessandro Paluzzi, jenž má podobných zjištění na kontě už nespočet.

Instagram na vychytávce pracuje již delší dobu, Paluzzi o ní poprvé informoval v dubnu, nicméně od té doby přidává další informace. V sérii twitterových příspěvků demonstroval, jak si s anketami budeme moct jako uživatelé vyhrát, ale zároveň spekuluje o tom, že funkce možná bude dostupná pouze pro Reels. To by byla podle nás rozhodně škoda.

V anketách si budeme moct kromě klasických odpovědí také pohrát s barvami, aby nepůsobily zbytečně nudně. V nedávném příspěvku Paluzzi upozorňuje na to, že se tým Instagramu funkcí stále zabývá a vymyslel bezpečnostní vychytávku, která zobrazí seznam hlasujících pouze v případě, že se jich ankety zúčastní minimálně pět.

Co si myslíte o změnách v komentářové sekci vy? Měl by ji Instagram obohatit o nové funkce, jako je právě možnost tvorby anket, nebo jste spokojeni s její současnou podobou? Dejte nám vědět do komentářů.