V září loňského roku byla představena a posléze také uvedena vlajková série Huawei Mate 50, jejímž nejzajímavějším kouskem byl bez debat model Mate 50 Pro (viz obrázek výše). Ten lákal na plynulý displej se slušným rozlišením, perfektní výkon díky tehdy nejrychlejšímu čipu pro Android zařízení Snapdragon 8+ Gen 1, nicméně hlavní oblastí, ve které vynikal, byly fotoaparáty. V jednu dobu dokonce kraloval žebříčku DxOMark. Proto není překvapivé, že se od jeho nástupce budou očekávat vynikající výsledky.

Je dobré připomenout, že Huawei už jednu vlajkovou sérii zaměřenou na fotografování letos představil – nese označení P60 a u nás bude představena již zítra. Čínský technologický velikán má ale v přípravě také řadu Mate 60, o které přináší informace leaker RODENT950, jenž dokonce zveřejnil také první snímek.

Řada Huawei Mate 60 má být aktuálně složená z pěti různých modelů, nicméně sám leaker naznačuje, že možná nebudou odhaleny všechny. Server PhoneArena se domnívá, že ve hře mohou být modely Mate 60 E (střední střída), Mate 60, Mate 60 Pro, Mate 60 RS a ještě jeden, jenž možná bude ve výsledku zrušen. PhoneArena rovněž píše, že počínaje modelem Mate 60 můžeme zřejmě očekávat čipset Snapdragon 8 Gen 2.

Co se pak týče samotného renderu, Huawei Mate 60 dostane opět rozměrný kamerový modul jako jeho předchůdce, ale již na první pohled lze vidět, že se liší. Kruh je rozdělen na dvě poloviny, přičemž mezery mezi jednotlivými fotoaparáty, celkově čtyřmi, jsou výrazně větší než v případě Mate 50. Blesk je tentokrát umístěn více uprostřed.

Vzhledem k tomu, že Huawei má tendenci vlajkové série Mate odhalovat na podzim, máme do samotného vydání ještě hodně času, a tak se pravděpodobně setkáme ještě s daleko větším množstvím různých úniků.