Huawei už brzy v Číně představí řadu nových produktů v rámci dlouho očekávané akce. Těšit se můžeme například na vlajkovou sérii P60, skládací smartphone Mate X3 nebo zcela nová sluchátka FreeBuds 5, která dorazí s pořádně netradičním designem.

V posledních dnech se s obrázky zachycujícími tato sluchátka roztrhl pytel. Když pomineme oficiální plakát, který na jejich pozoruhodné provedení láká, světu se díky únikům na sociální platformě Weibo naskytl pohled nejen na jejich balení, ale také na ně samotná spolu s napájecí krabičkou.

Vrchní část sluchátek bude vypadat docela normálně, ale jejich spodek má připomínat padající kapku, takže je výrazně tlustší a zaoblenější, než je obvyklé. S tím se pochopitelně pojí i určité změny v napájecí krabičce, které momentálně vypadá jako oblázek.

FreeBuds 5 budou osazená několika mikrofony, což zajistí vyšší kvalitu telefonických hovorů, a přitom má každé sluchátko vážit pouze 5,5 gramu. O zbývajících hardwarových specifikacích bohužel moc informace nemáme. Uniklý snímek balení však odhalil, že můžeme počítat s certifikací HWA Hi-Res Audio Wireless. Chybět by neměla ani podpora kodeku LDAC.