Součástí katalogu čínského giganta Huawei je kromě smartphonů, tabletů či notebooků i řada dalších zařízení, třeba bezdrátových sluchátek. Mezi jedna z těch nejpopulárnějších se řadí i FreeBuds Pro 2, která jsou mimochodem dostupná i na českém trhu a výrobce s nimi cílí na náročnější uživatele, čemuž odpovídá cenovka (4 999 Kč na oficiálním webu). Brzy se ale dočkáme ještě špičkovějšího modelu.

Podle nejnovějších informací má Huawei v plánu tato sluchátka osvěžit a vydat jeden velice podobný produkt, jenž bude označen jako FreeBuds Pro 2+. Údajně přitom nabídne řadu zlepšení a dodatečných vychytávek, jako je třeba měření srdečního tepu. V tomto ohledu by čínský výrobce trumfnul i Apple – o jeho loňské generaci AirPods Pro se tradovalo, že poskytnou tutéž funkci, ale nakonec jsme se jí bohužel nedočkali.

Leaker WHYLAB dříve zveřejnil i snímek, k něhož je patrné, že se sluchátka Pro 2+ nebudou na první pohled odlišná od aktuálně dostupného modelu. Prý ale budou o něco menší a lehčí. Zlepšení od nich máme očekávat také v ohledu pohodlnosti při používání. Chybět by jim však neměly ani dnes už prakticky standardní funkce, jako je dotykové ovládání, aktivní potlačení hluku nebo naopak transparentní režim.

Říká se, že sluchátka dorazí po boku smartphonů Huawei P60, které by se měly na pultech prvních obchodů objevit už 15. března. Ještě to ale nebylo potvrzeno. Stejně tak zatím nemáme k dispozici ani informace o ceně.