Produkty cupertinského giganta Applu jsou mezi jeho příznivci oblíbeny hned z několika různých důvodů, avšak jedním z těch nejdůležitějších je softwarová stránka. Hovořme konkrétně o iPhonech: ačkoliv iOS možná nedává uživatelům tolik svobody jako Android, řada lidí se shodne na tom, že se zdá být čistší a příjemnější. Applu se ale chce postavit firma Honor, čemuž nasvědčují ambiciózní výroky jejího šéfa.

Honor sice nevyvíjí vlastní operační systém, ale zajišťuje pro uživatele svých zařízení nástavby, které jsou postavené na Androidu. Během nedávné akce v centru pro vývoj a výzkum, které se nedávno poprvé otevřelo veřejnosti, mluvil generální ředitel společnosti Zhao Ming o tom, proč je Apple tak úspěšný.

Prohlásil, že hardware jeho amerického konkurenta má ve srovnání s mnoha Android telefony horší hardware, zastaralý design nebo špatnou výdrž baterie, ale všechny tyto nedostatky kompenzuje právě operační systém iOS.

Zhao Ming měl podle čínského serveru MyDrivers poukázat na to, že Honor bude nedále vylepšovat nástavbu MagicOS, aby mohl uživatelům dodat podobný, nebo dokonce lepší zážitek než Apple ze svého iOS. Celkově má firma do výzkumu nových věcí investovat zhruba 10 % svých příjmů.

Máte-li telefon s operačním systémem Android, jste spokojeni s jeho nástavbou? Dejte nám vědět do komentářů!