Společnost Amazfit delší dobu připravovala hodinky Amazfit GTR 4 a GTS 4. Jejich vzhled jsme si prostřednictvím uniklých renderů mohli prohlédnout už v polovině července, na povrch také vyplavaly některé klíčové specifikace. Nyní byly hodinky oficiálně představeny, známe tedy rozsáhlou řadu parametrů a také informace o ceně i dostupnosti.

AMAZFIT GTR 4

Začněme u kruhových hodinek Amazfit GTR 4, jež spolu s náramkem váží pouhých 34 gramů. AMOLED displej o rozlišení 466x466 pixelů je 1,43 palce velký a odolnost mu zajistí tvrzené sklo. Kapacita baterie činí 475 mAh, výrobce slibuje, že při normálním používání vydrží až 14 dní na jedno nabití. Náročným uživatelům má pak vydržet něco okolo sedmi dní.

Hodinky dokáží permanentně monitorovat srdeční tep, obsah kyslíku v krvi nebo úroveň stresu. Zaznamenávat umí i kvalitu vašeho spánku. Sportovcům se pak bude hodit 154 režimů, automaticky přitom hodinky zvládnou rozpoznat pohyby vykonávané v osmi různých sportech.

Nechybí ani široká nabídka dalších vychytávek. Hodinkami můžete pomocí Bluetooth přijímat hovory nebo přehrávat hudbu. Lze si do nich také uložit věrnostní kartičky pro získání slevy při nákupech. Kolekce byla rozšířena o dvě nové hry nebo aplikaci, do níž budete přidávat informace o vašem miminku. Na základě toho vás upozorní na krmení nebo zobrazí data o jeho spánku. Pochlubit se mohou i hlasovou asistentkou Amazon Alexa.

AMAZFIT GTS 4 

Nejvíce výrazným rozdílem oproti Amazfit GTR 4 je displej, v případě Amazfit GTS 4 je totiž obdélníkový. Opět se dočkáte obrazovky typu AMOLED, úhlopříčně je však velká 1,75 palce. Rozlišení se pochopitelně také muselo změnit, je tedy 390x450 pixelů. Znatelně se snížila i kapacita baterie (jen 300 mAh), při normálním používání by hodinky měly vydržet až osm dní, kupříkladu náročným sportovcům však vydrží jen čtyři dny.

Zbylá část výbavy zůstává prakticky stejná jako u Amazfit GTR 4, de facto vše totiž záleží na operačním systému, kterým je Zepp OS 2.0.

CENA A DOSTUPNOST

Předem upozorňujeme, že koupi nemá smysl zvažovat v případě, že váš telefon nedisponuje operačním systémem Android 7.0 nebo iOS 12. Podporovány jsou samozřejmě i novější verze. Amazfit GTS 4 a GTR 4 mají stejnou cenovku – 200 dolarů, což je v přepočtu 4 900 Kč. U nás budou prodeje zahájeny někdy v půlce září.