Když se řekne „herní server“, většina lidí si asi představí počítač dedikovaný konkrétní hře, ke kterému se připojujete společně s dalšími hráči. Společnost Alienware, která je od roku 2006 součástí Dellu, tuto představu nabourává konceptem domácího herního serveru.

V jádru jde o výkonné herní PC, které slouží celé domácnosti. Prostě jeden počítač pro několik hráčů a také několik displejů. Díky vysokému výkonu, na míru vytvořenému softwaru a speciálnímu gamepadu umožňuje Concept Nyx – jak se prototyp jmenuje – spustit najednou více her na různých displejích nebo třeba dvě hry na jedné obrazovce ve split-screenu (nebo tu samou hru v multiplayeru). Každý člen domácnosti si hraje, co chce, přitom ale sdílejí jen jeden počítač. Concept Nyx také umožňuje přepínání mezi displeji. Na hru rozehranou na notebooku v pokoji můžete plynule navázat v obýváku a podobně. 

Nejedná se o přelomovou funkci. Podobný komfort nabízejí například Apple Arcade nebo různé streamovací služby. Jenže Apple Arcade se omezuje na malý okruh podporovaných zařízení (telefony, tablety a počítače značky Apple) a streamovací služby mají velké nároky na rychlost a stabilitu připojení k internetu. Concept Nyx se připojí k internetu přes kabel a v rámci domácnosti streamuje hry přes lokální Wi-Fi. Alienware pracuje na tom, aby se takto daly najednou streamovat až čtyři různé hry.

Zatím se jedná o prototyp, takže neznáme ani parametry zařízení, natožpak cenu a je taky dost možné, že se nikdy nedočkáme finálního produktu. K ovládání byl při prezentaci použit gamepad z prototypu UFO (herní PC à la Nintendo Switch) představeného na minulém ročníku CES. To také dosud firma nezačala sériově vyrábět.