O chystaném headsetu Apple pro virtuální realitu jsme slyšeli už mnoho spekulací, nejnovější informace napovídají, že zařízení bude mířit na hráče.

Tyto informace pochází od Marka Gurmana z agentury Bloomberg. Ten píše, že by se mělo jednat o herně zaměřený headset, když zváží, že bude stroj obsahovat několik procesorů, větrák, vlastní App Store a displeje s vysokým rozlišením.

To dává smysl vzhledem k jiným únikům. Ty mluví o 4K micro LED displejích na každé oko, podpoře WiFi 6E, patnácti optických modulech či sledování očí v malé krabičce.

Dřívější spekulace nastiňovaly docela jiné zařízení. Mluvilo se například o tom, že se má jednat pouze o stroj pro vývojáře, aby byly jejich aplikace připraveny se spuštěním brýlí rozšířené reality Apple Glasses, dalším spekulovaným produktem.

Gurmanova zpráva tento scénář nediskvalifikuje, říká ale, že se bude jednat o zařízení pro veřejnost, nikoliv jen pro vývojáře.

Vzhledem k tomu, že jsou odhady v současnosti stavěny na spekulacích, únicích a patentech, může být ještě všechno jinak. Více bychom se ale měli dozvědět v průběhu roku 2022, zařízení má být prý vydáno koncem příštího roku.