Na internet se dostaly první obrázky zařízení, které nese název Logitech G Gaming Handheld. Vzniká ve spolupráci Logitechu a Tencentu a připomíná Nintendo Switch.

Leaker Evan Blass na Twitteru sdílel tři obrázky zobrazující údajný Logitech G Gaming Handheld. Název zařízení známe ze webových stránek, kde jej Logitech uvedl. Obrázky byly ale brzy smazány a místo nich se zobrazuje zpráva „Tento obrázek byl smazán na základě oznámení od držitele autorských práv.

Zařízení, které se zaměřuje na streamování her, je bílé, rozlohou tlačítek a joysticků připomíná Nintendo Switch. Joystick na levé straně se nachází nad d-padem a na pravé straně je pod klávesy XYAB. Dále jsou v rozích čtyři tlačítka — tlačítko pro více možností, menu, žluté tlačítko a domů. Pak jsou tu klasické tlačítka na ramenech a dva triggery. Na vrchu se nachází ovladač hlasitosti a přepínač na ztlumení. Není však jasné, zda slouží pro vypnutí mikrofonu nebo reproduktoru.

Dále software — na něj můžeme nahlédnout pouze na jednom obrázku. Ten nám ale ukazuje podporu Google Play Store, Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now a Steam Remote Play. Nechybí rychlý přehled stavu Wi-Fi, Bluetooth a baterie.

Jak jsme již zmínili, na handheldu bude Google Play Store. Jenom přítomnost tohoto obchodu prozrazuje, že zařízení bude poháněno operačním systémem Android. To podporuje přítomnost Chrome a YouTube ve výběru aplikací.

Logitech G Gaming Handheld by se měl začít prodávat do konce roku.