Máte telefon s Androidem? Pravděpodobně máte od výrobce předinstalovanou aplikaci na SMSky od Googlu. Nedávno se našla chyba v této aplikaci, která vám může značně snižovat baterii. Naštěstí řešení k tomuto problému není složité.

V konverzacích v Google Zprávách je možné si rychle vyfotit a rovnou odeslat cokoli co potřebujete, a to bez odcházení z aplikace. Jednoduché a elegantní řešení, se kterým bohužel přichází kámen úrazu.

V nedávné aktualizaci aplikace Google Zprávy se nachází chyba, která čas od času nechává zapnutý fotoaparát, i když „hledáček” na obrazovce nevidíte. A to i když aplikace běží v pozadí. V takovém případě se vašemu telefonu může rapidně vybíjet baterie a k tomu se mobil zbytečně zahřívá.

Identifikovat tento problém na vlastním mobilním telefonu je v celku oříšek. Každá nadstavba Androidu je v některých ohledech dost odlišná a nemá stejné funkce tak jako Pixely. Pokud máte například mobilní telefon Pixel s Android 12, lze si aktivovat bezpečnostní indikátory značící, že některá z aplikací používá například mikrofon, případně zmiňovaný foťák.

Každopádně, u nastavení aplikace Google Zpráv zmáčkněte na Oprávnění, poté na Fotoaparát a nakonec Zakázat. To je vše k tomu, abyste zamezili nepotřebné vybíjení baterie.