Konference Google I/O byla zahájena a americký technologický gigant pomalu odhaluje nové věci. Třeba aplikaci Google Wallet, která by mohla nahradit vaši peněženku. Kreditní či jiné karty půjdou uschovat do mobilu nebo chytrých hodinek.

Když jsem řekl „jiné karty“, nemyslel jsem dvě, nýbrž hned několik. Do Google Wallet bude možné uschovat kreditní karty, digitální průkazy totožnosti, očkovací průkazy, doklady na dopravu, věrnostní karty a další. Ve videu společnost ukazuje peněženku a aplikaci tak, jako by mezi nimi neexistoval rozdíl a vlastně až tvrdí, že uchovávat vše v mobilu je mnohem lepší i co se bezpečnosti týče.

Z vašeho smartphonu také zanedlouho zmizí aplikace Google Pay, která se do nové chytré peněženky přestěhuje a zůstane v ní jako pouhá platební služba. To je vlastně dobře, jelikož správa plateb bude jednodušší, když bude vše na jednom místě.

A jaký je tedy přesný cíl Google Wallet? Je zde zkrátka vidět snaha o nahrazení fyzické peněženky tou digitální. Hodinky a telefon jsou nedílnou součástí našich životů a obě zařízení s sebou spousta z nás bere všude. Pro některé uživatele tak bude možná větší šance, že si svou občanku nebo jízdenku nezapomenou doma spolu s peněženkou. Google zároveň chce propojit s Wallet své další aplikace, jako jsou třeba Mapy.