V poslední době se objevila řada nových detailů o telefonu Google Pixel Fold, jenž bude vstupem amerického softwarového giganta na pole skládacích smartphonů. Oficiálně bude představen během konfence Google I/O, nicméně už nyní došlo ze strany Googlu k poměrně nečekanému kroku: Pixel Fold byl oficiálně odhalen prostřednictvím upoutávky, která jej ukazuje v celé kráse.

Ze strany Googlu se jedná o poměrně chytrý krok, jak zachytit pozornost celého technologického světa. Nedávno totiž nevyplavaly na povrch jen další podrobnosti o Pixel Foldu, nýbrž také o chystaných konkurenčních zařízeních, jako jsou Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 nebo Motorola Razr 40 Ultra.

Pixel Fold se však v pomyslném souboji utká pouze s prvním jmenovaným – zbylé dva kousky jsou totiž takzvanými véčky (clamshelly) neboli smartphony o normální velikosti, z nichž se přehnutím udělá malé a velice skladné zařízení.

Nyní už se ale přesuňme k samotnému traileru. Je patrné, že si s ním výrobce opravdu vyhrál a ještě aby ne – Pixel Fold jednoznačně patří mezi nejočekávanější technologické produkty tohoto roku. Upoutávka potvrzuje de facto vše, co bylo odhaleno prostřednictvím dříve uniklých renderů.

Přední strana po rozložení nabídne displej s poměrně širokými rámečky a selfie kamerou, zatímco když smatphone zpátky složíme, nalezneme na jeho zádech elegantně působící stříbrný ostrůvek s trojicí fotoaparátů a baterkou. Po designové stránce se zkrátka jedná o skutečně prémiový kousek.

Specifikace nám dosud odhaleny nebyly, a tak vám alespoň shrneme, co vyplynulo z dřívějších úniků/spekulací. Oba displeje Pixel Foldu mají pracovat se 120Hz obnovovací frekvencí a rozlišením minimálně FullHD+. Pod jeho kapotou pak najdeme čipset Tensor G2, který pracuje s 2,85GHz maximální frekvencí, a baterii o dosud neznámé kapacitě, která ale podle všeho zajistí až 72hodinovou výdrž v pohotovostním režimu. Záda telefonu pak budou skýtat 48Mpx hlavní snímač s OIS, 10Mpx ultra širokoúhlou kameru a 10,8Mp teleobjektiv. Parametry jsme podrobněji rozebírali v samostatném článku.

Momentálně je potvrzeno, že Pixel Fold bude kompletně odhalen už 10. května a podle někdejších zjištění se oficiálně dostane na trh 27. června. Hovořilo se o počáteční ceně 1 799 dolarů, což aktuálně činí 38 300 Kč v přepočtu.