Google Workspace je balík aplikací, který si v současné době užívá velké popularity mezi uživateli. Najdeme v něm řadu bezplatných kancelářských nástrojů, včetně Dokumentů, Tabulek a Prezentací, které uživatelům umožňují efektivně pracovat na různých projektech. Představuje zkrátka zajímavou alternativu ke známějšímu Microsoft Office (dnes už spíše Microsoft 365).

S rostoucím množstvím nástrojů v každé z těchto aplikací se může stát obtížné najít specifické funkce nebo vlastnosti. Nicméně, Google přichází s řešením – novým vyhledávacím nástrojem, který usnadňuje objevování skrytých funkcí a nástrojů ve všech třech aplikacích.

Nový vyhledávací nástroj v Google Workspace je mnohem výkonnější a intuitivnější než v předešlé verzi a to díky své schopnosti porozumět běžným lidským dotazům a pokynům. Na rozdíl od dřívějších vyhledávacích funkcí, které byly skryté v menu nebo dostupné pouze přes klávesové zkratky, tento nový nástroj umožňuje uživatelům přistupovat k vyhledávacímu pruhu přímo z řádku nástrojů aplikace, což usnadňuje a urychluje proces hledání požadovaných funkcí.

Použití vyhledávacího nástroje je velmi jednoduché. Stačí napsat prostý dotaz, jako například „Kdo naposledy zobrazil tento dokument?“, a nástroj automaticky otevře řídicí panel aktivity, který zobrazuje podrobnosti o osobách, jež si dokument prohlížely.