Na internet unikly záběry chystaného skládacího telefonu společnosti Google, Pixel Fold. Ve svém příspěvku na sociální síti Twitter známý leaker Kuba Wojciechowski zveřejnil krátké video odhalující právě tento nový typ telefonu z dílny kalifornského technologického giganta.

Zatímco přesné rozměry displeje nejsou zatím oficiálně známy, leaker Jon Prosser hovořil o 7,6palcové úhlopříčce toho vnitřního. Nic z videa nenasvědčuje tomu, že by to neměla být pravda. Nicméně, kvalitu displeje z videa nelze přesně posoudit, protože záběry jsou rozostřené.

Google se tak stává další společností, která se věnuje vývoji skládacích telefonů. Oficiální odhalení Pixel Foldu je plánováno na nadcházející vývojářské konferenci Google I/O, která se uskuteční za několik týdnů. Na této akci se očekává prezentace veškerých specifikací telefonu, což uživatele jistě potěší a přinese jim podrobné informace o novinkách, které telefon nabídne. Podrobněji jsme ale údajné parametry probírali v samostatném článku, a tak si můžete detailně přečíst, s čím vším zhruba můžeme počítat.

Skládací telefony tohoto typu umožňují mít v jednom zařízení jak velký displej pro sledování videí a pracovní záležitosti, tak i kompaktnější rozměry pro snadné přenášení.

Pixel Fold tak bude další možností pro uživatele, kteří hledají nové způsoby, jak využívat své mobilní zařízení. Vzhledem ke své ceně, která prý začne na 1 799 dolarech (v přepočtu 42 200 Kč) ale bude cílen spíše na náročnější publikum.