Google Mapy jsou nejspíš stále tím nejlepším, co na tomto poli můžete najít. O tuto pozici se rozhodně nechtějí nechat připravit, a tak na naše mobilní zařízení dostávají hned několik nových funkcí, některé jsou ale limitovány pouze na systém iOS.

V prvé řadě ale k těm aktualizacím, kterých se dočkáme všichni. Google Mapy už dlouhou dobu dokážou varovat před zpoplatněnými úseky silnic či vás nechat se takovým úsekům vyhnout. Teď ale přichází novinka, která tu zatím nebyla. Ve vybraných státech se bude zobrazovat i cena zpoplatněných úseků silnic.

V Česku, kde jsou dálnice zpoplatněny dálniční známkou, nejde o až tak užitečnou funkci. Ve státech, kde je ale systém platby za dálnice poměrový (při výjezdu zaplatíte za projetý úsek), se najednou stává o dost užitečnější. Třeba se mezi zmíněnými vybranými státy Španělska, Itálie nebo Chorvatska dočkáme ještě před letními dovolenými.

Google pro navigaci vylepšuje i data z ulic. Rozšíří tak ukazatel maximální rychlosti z minulých let daty třeba z některých semaforů, a tak se jeho odhadovaný čas dojezdu bude moci zpřesnit. Společnost také bude brát v potaz velikost a technický stav některých silnic.

Jak už bylo zmíněno, některé aktualizace míří exkluzivně na iOS. Jde o nové widgety, které vás navedou na cesty nastavené ve vaší „Go To“ kartě. Widgety ukážou čas příjezdu a pokud jedete tak i doporučenou trasu. Rozšiřuje se tak současná kolekce widgetů Map pro iOS.