Spekulací a uniklých fotografií či informací již bylo v minulosti dost. Bylo tedy načase, aby společnost hodinky Pixel Watch konečně ukázala. Očekávali jsme, že tak učiní na konferenci I/O, což se také stalo. Vyjdou na podzim spolu s telefonem Pixel 7.

Co se designu týče, tak se v zásadě potvrzují všechny předešlé informace. Hodinky tedy nabízí bezrámečkový a kulatý design spolu s fyzickou korunkou a bočním tlačítkem. Jsou vyrobeny z recyklované nerezové oceli a na ruku je upevníte vyměnitelným proprietárním řemínkem.

Aby mohlo zařízení fungovat, je nutný nějaký operační systém. Pixel Watch využijí Wear OS 3, na kterém pracoval sám Google. Společnost slibuje vylepšené uživatelské rozhraní spolu s plynulejší navigací a inteligentními oznámeními. Mimo jiné se v systému objeví i podpora Google Home.

Hodinky nabídnou i mikrofon s reproduktorem, což umožní i komunikaci s hlasovým asistentem Google. Mapy zase umožní navigaci přímo za jízdy, telefon už k tomu nebudete vůbec potřebovat. A možnost placení je už skoro stereotypem, u Pixel Watch to zajistí nová aplikace Google Wallet.

Dříve se ukázalo, že hodinky budou disponovat integrací s Fitbitem, což se také potvrzuje. Uživatelé si budou moci Pixel Watch propojit s účtem ve službě tak, aby si svá data mohli prohlížet jak v aplikaci, tak i na webu. Používány budou všechny nejnovější algoritmy společnosti Fitbit pro zdraví a fitness. K datům o vaší kondici a aktivitě nebude mít Google ani přístup, protože zůstanou pouze v kompetenci Fitbitu.

O ceně zatím nic nevíme, tedy kromě toho, že má být „prémiová“. Pro některé uživatele může být ale problémem, že hodinky budou vyžadovat telefon s operačním systémem Android 8 nebo novějším a účet Google.

Na konferenci I/O jsme se ještě dozvěděli o chytrých brýlích Google, které určitě prolomí jazykové bariéry.