Možná už doma máte chytré vychytávky a k jejich ovládání používáte jednoho z nejoblíbenějších správců takových hraček, Google Home. Pokud ano, dočkáte se již brzy novinky, která výrazně zjednoduší ovládání vaší chytré domácnosti. Nastavení totiž budete moci změnit s „méně kliky“.

Aktualizace bere dosavadní velké ikony jednotlivých zařízení a přeměňuje je na design postavený na dlaždicích. Právě tyto dlaždice můžete použít k základní úpravě jasu či hlasitosti zařízení, stačí prstem přejet vpravo či vlevo. Kliknutí v tomto menu pak zařízení vypne.

Pokud se budete chtít dostat k rozšířenému nastavení zařízení, stále můžete. Jeho dlaždici bude stačit podržet. Design je navíc mnohem blíže tomu, o který se Google v poslední době snaží napříč celým ekosystémem; Material You je už dostupný s Android 12.

Aktualizace míří na Android už teď, podle Google ale může trvat i několik týdnů, než se dostane i na vaše zařízení. iPhony mezitím dostávají novou verzi aplikace už teď v rámci verze 2.49.

Abyste se k ovládání dostali, budete muset otevřít aplikaci Google Home, tato aktualizace by ale měla udělat ovládání vašich gadgetů výrazně jednoduší, než bylo dosud. Kvůli každé úpravě jasu už nebudete muset projíždět celé menu a proklikávat se přes zařízení, což Google Home na poli správců chytré domácnosti rozhodně pomůže.