Pokud používáte Google Fotky k řazení a úpravě fotek, nejspíš rádi zjistíte, že Google k této službě přidá dynamické zkratky podobné ke klasickým editačním nástrojům v jiných aplikacích.

Funkce zřejmě ještě není dostupná pro všechny. Jestliže je dostupná zrovna na vašem telefonu, zkuste si klepnout na jednu z fotek. Měly by se objevit nové nástroje na práci s textem z fotografie nad dolním panelem. Google Fotky vám nabídnou, jestli chcete oříznout snímek, zkopírovat nebo si třeba nechat přečíst text z fotky.

Například na našem OnePlus 7 Pro funkce funguje jen omezeně, není-li to kvůli tomu, že funkce není plně implementována pro Českou republiku. Při vyfocení obrazovky počítače s naším článkem o M1 Ultra aplikace nabídla jen zkopírovat text z fotografie. U screenshotu z telefonu Google Fotky pro změnu nabízejí obecně „Hledat ve snímku obrazovky.”

Navzdory menšímu omezení je tato vychytávka velmi efektivní, když si chcete něco přeložit nebo zkopírovat už přímo v prohlížeči fotografií bez zapínání překladače anebo přímo Google Lens. Je to zcela určitě urychlení a nemusíte dlouze dumat nad tím, jakou aplikaci vlastně chcete zapnout.