Google ohlásil několik aktualizací svého prohlížeče Chrome. Před pár dny ohlásil inovaci jeho loga, tentokrát jde ale i o změnu, které si reálně všimnete, a nejspíš ji i rádi využijete.

Nově se totiž změní vizáž záložky s historií, která bude nově místo nekonečného listu rozřazená podle témat stránek. Chrome automaticky blok zvýrazní, když budete hledat termín, který se ho týká. Původní rozhraní nezmizí, zůstane zde jako druhá možnost vyhledávání.

„Služba Journeys dokonce zohlední, jak moc jste s webem interagovali, a zobrazí ty nejrelevantnější informace v popředí. Zároveň vám nabídne užitečné návrhy na související vyhledávání, které byste mohli vyzkoušet poté,“ říká o funkci Yana Yushkina, produktová manažerka v týmu Chrome.

Jestli jste někdy svůj původní výběr rozkliknutých karet museli zahodit kvůli jiné práci, jistě víte, že v současnosti není lehké najít to, co hledáte. List organizovaný podle času se rychle stane nepřehledným, přesto zůstala funkce doteď netknutou. S rostoucí konkurencí na poli prohlížečů se dá čekat, že právě funkce jako je tato budou po letech přepracovány.

Společnost říká, že lze funkci bez větších obtíží vypnout, pokud se vám sbírání navštívených stránek do bloků z nějakého důvodu nelíbí. Zároveň ale Google ujišťuje, že tento proces probíhá přímo na zařízení a data na cloud firmy nemíří.

Kromě toho aktualizace zahrnuje i „Google Actions“, některé funkce, jako je třeba správa nastavení, půjdou aktivovat pouhým napsáním do vyhledávacího baru. Třeba minihru dinosaura pak nově na Androidu aktivujete s pomocí Widgetu.

Aktualizace zatím na české verze systémy nezamíří.