CAPTCHA jsou bezesporu jedním z nejméně oblíbených prvků internetového prostředí. Tyto, dnes už většinou obrázkové, testy jsou běžně používány ke kontrole, zda určitou webovou stránku navštěvuje člověk, nebo robot. Nicméně, pro lidi mohou být obtížné na dešifrování a mohou zabrat mnoho času, což může způsobovat frustraci u uživatelů.

Naštěstí se zdá, že populární prohlížeč Google Chrome nabízí řešení, které může uživatelům výrazně ulehčit život. V blízké budoucnosti by mohl tento prohlížeč obdržet novou funkci automatického ověřování, která by uživatelům umožnila výrazně urychlit proces procházení webu.

O novince v Google Chrome informoval uživatel Leopeva64 ve svém příspěvku na sociální síti Twitter.

Když je tato funkce zapnuta, stránky, na kterých již uživatel prokázal svou lidskost, si tuto informaci uloží jako cookie. Tento důkaz lze poté ověřit i na jiných webových stránkách, což eliminuje nutnost opakovaného zadávání CAPTCHA. To znamená, že uživatelé Chrome, kteří jsou již považováni za skutečné uživatele, nemusí vyplňovat žádné CAPTCHA.

Tato nová funkce výrazně ulehčí proces procházení webu a usnadní uživatelům práci. Uživatelé nebudou muset trávit čas a úsilí vyplňováním občas i zbytečně náročných kontrol CAPTCHA, což může vést k plynulejšímu procházení stránek a zvýšení celkového uživatelského zážitku.