Okolo produktů AMD se těch chybných tvrzení objevuje nějak příliš, nemyslíte? Sama společnost dříve například prozradila vydání očekávaných procesorů Ryzen 7000 využívajících 3D V-Cache, ale později se zjistilo, že šlo o pouhý omyl, a ve finále jsme se procesorů dočkali až o dva týdny později. Nyní jsme ale svědky daleko zajímavějšího nedopatření.

Tentokrát však vinu nelze házet na samo AMD, nýbrž jeho partnerského výrobce počítačového hardwaru a periferií GIGABYTE. Ten totiž v tiskové zprávě z 23. března, jež pojednávala o serverech založených na Ryzen procesorech od jeho dceřiné společnosti Giga Computing, prohlásil, že se už letos dočkáme nástupce řady Ryzen 7000.

Slyšet to od náhodného člověka na Twitteru, nebo dokonce známého leakera, věřilo by se tomu těžko. První desktopové procesory Ryzen 7000, které využívají architekturu Zen 4, byly totiž oznámeny v září loňského roku, a AMD rozhodně nepatří mezi výrobce s tendencí každoročně aktualizovat svou nabídku.

Když ale výrok „Na této platformě AM5 bude podporována i další generace desktopových procesorů AMD Ryzen, která vyjde ještě letos...“ prohlásí firma jako GIGABYTE, důvěryhodnost tvrzení je najednou daleko vyšší.

Jak se ale teď ukázalo, šlo jenom o chybu. Podle vyjádření mluvčího GIGABYTE Liama Quinna, které e-mailem dostal server TechRadar, společnost ve skutečnosti neví, kdy bude nástupce řady Ryzen 7000 vydán. Údajně se firma vyjádří také k tiskové zprávě, aby ji objasnila, ale zachovala své původní znění. Vydání z 23. března je ale stále dostupné a na oné mírně kontroverzní větě se dosud nezměnilo vůbec nic.