Streamovací služba GeForce Now vstupuje do svého druhého ročníku a blíží se 10 milionům členům. U té příležitostí přichází Nvidie s novým členstvím a dalšími novinkami, které službu více zpřístupní.

Nové Prioritní členství nahrazuje Founders členství se všemi jeho výhodami. Patří mezi ně prioritní přístup k herním relacím, prodloužené délky relací a RTX ON pro ray tracovanou grafiku a DLSS v podporovaných hrách.

Měsíční členství je nově k dispozici za 269 Kč/9,99 €. Přibývá však možnost předplatit si roční členství za 2 690 Kč/99,99 €, majitelé tedy dostanou dva měsíce zdarma.

Majitelé Founders členství se ale nemusí bát. Jako poděkování za pomoc při startu služby si svůj cenový plán ve výši 139 Kč/5,99 € za měsíc budou moci podržet doživotně, pokud mají dobrou platební historii. Více zde.

Nvidie si pochvaluje zpětnou vazbu od uživatelů. Díky ní se podařilo v GeForce Now udělat řadu vylepšení. Mimo jiné:

  • Podpora her hned od jejich vydání. Příkladem je třeba Cyberpunk 2077 a spousta dalších populárních her
  • Rozšíření knihovny podporovaných her, která nyní zahrnuje více než 800 titulů
  • Otevření nových datových center, po celém světě jich je přes 20
  • Rozšíření kapacity ve stávajících datových centrech, díky čemuž je možné službu dále rozšiřovat
  • Zlepšení kvality služeb a další optimalizace jsou na cestě
Přečtěte si také: Nvidia GeForce Now plně začleňuje PC Game Pass a dává jej zdarma novým předplatitelům tarifu Ultimate

Jak GeForce Now nadále roste, probíhají práce na zkvalitnění streamování a rozšiřování knihovny. Příkladem je aktualizace 2.0.28, která bude aktuálně k dispozici členům v průběhu týdne.

Jednou z cest, jak zlepšit zážitek ze streamování je V-Sync. Funkce synchronizuje snímek rychlosti na 60 nebo 59,94 Hz na serveru tak, aby odpovídaly frekvenci displeje na straně klienta, což redukuje záškuby obrazu i latenci v podporované hře.

Nová adaptivní technologie pro de-jitter umožní zvýšit bitové rychlosti a zlepšit jejich kvalitu i na méně kvalitním připojení.

GeForce Now také cílí na snazší používání, včetně aktualizací, díky kterým se hráč dostane rychleji do hry. První fáze těchto vylepšení v následujících dvou až třech měsících propojí účty s klíčovými hrami na platformě a zároveň se zlepší pre-loading obsahu, čímž by se měly snížit doby načítání snížit o polovinu.

Navýší se také kapacita nejvytíženějších datacenter a přibudou nové servery. Na řadě je Phoenix v Arizoně a prvním kanadské datacentrum v Montrealu. Realizovány budou v průběhu letošního roku a pomohou snížit čekací doby pro majitele členství Priority a Founders. Komunita také klade řadu otázek o GeForce Now v nových regionech. Proto se zahajují jednání s partnery v Turecku, Saudské Arábii a Austrálií. Alianční partneři GeForce Now provozují regionální datacentra a nabízejí GeForce NOW s jazykovou lokalizací i místními cenami.

To znamená sníženou latenci, výrazně lepší ping a méně čekání. GeForce Now Aliance se brzy rozšíří do nových teritorií. 

VÍCE HER V GEFORCE NOW

Do GeForce Now v roce 2020 přibývalo přibližně 10 her týdně. Do budoucna by se tento počet měl zvýšit přibližně o polovinu díky zrychlenému procesu získávání podpory. Rozšiřuje se také podpora jednotlivých obchodů s digitálními hrami. Minulý týden například přibyly do služby GOG.COM verze her ze série Zaklínač od CD Projektu RED.

Ani tentokrát nechybí pravidelné rozšíření knihovny v rámci programu GFN čtvrtků. Kromě aktualizací služeb, které budou vydány tento týden ve verzi 2.0.28, tak přibývají do GeForce Now tyto hry:

  • Do Not Feed the Monkeys (Steam)
  • GoNNER (Steam)
  • Loop Hero (Epic Games Store)
  • Monopoly Plus (Steam)
  • Snooker 19 (Steam)
  • System Shock: Enhanced Edition (Steam)
  • Wanba Warriors (Steam)