Garmin představil Vívosmart 5, dlouho očekávané novinky jeho série chytrých sportovních náramků. Firma se v posledních letech soustředila především na chytré hodinky, a tak zůstala série Vívosmart opomenuta. I tak se ale po čtyřech letech dočkává nového přírůstku.

Z velké části novinky neopravují, co nebylo rozbité. Největšími novinkami jsou tak větší OLED displej a vyměnitelný náramek. Jinak si nový model zachovává typický nízký profil a řadu užitečných funkcí zvlášť pro ty, kteří chtějí náramkem monitorovat svoji aktivitu.

Na rozdíl od jiných řad Garmin zde nenajdeme vestavěnou GPS. Náramek se při měření rychlosti či ujeté vzdálenosti fixuje na polohu vašeho mobilu, ke kterému je připojený. O přesná data třeba o běhání nebo jízdě na kole tak nepřijdete. Celkem náramek nabízí 14 sportovních módů.

Pro ty, kteří od svého náramku očekávají hodně, asi nebude Vívosmart tou nejlepší volbou. Chybí zde jak už zmíněné GPS, tak senzor srdečního tepu. Komu ale vyhovují informace o aktivitách, spánku, menstruačních cyklech, úrovních stresu či okysličení krve pro toho může být novinka od Garminu ideální.

Náramek míří k sedmi dnům výdrže baterie, to ale počítáme s vypnutým měřením okysličením krve a měření informací o spánku. Prodávat se bude za 150 dolarů, to dělá asi 3 400 Kč, respektive 140 eur. Za čtyři roky šel zbytek trhu jen vpřed, a tak uvidíme, kolik zákazníků nakonec Garmin přitáhne.